Lemmikki tuo monelle iloa ja tarkoituksentunnetta elämään. Lemmikistä huolehtiminen voi olla yksinäiselle tai masentuneelle tärkeä osa päivittäisiä toimia ja perheessä lemmikki on touhussa mukana siinä missä muutkin perheenjäsenet. Oli kyseessä sitten kissa, koira, kultakala tai kanarialintu, on kyseessä paljon muutakin, kuin samassa taloudessa asuva eläin: lemmikistä tulee pian tärkeä perheenjäsen, jonka näkeminen ilahduttaa kerta toisensa jälkeen.

Yksinäisen ystävä

Yksinäisille lemmikki voi olla korvaamaton apu yksinäisyydentunteen minimoimisessa. Kun kotona odottaa toinen elollinen olento, ei kotioven avaaminen koskaan ole yhtä kolkkoa, kuin täysin tyhjään taloon saapuminen. Lähes mikä tahansa lemmikki auttaa, sinun tarvitsee vain valita itsellesi mieluisin vaihtoehto. Myös masentunut voi löytää lemmikistä turvaa ja lohtua. Lemmikki vaatii päivittäistä hoitoa: vastuu, joka on vaikea jättää huomiotta syvimminkään masennuksen keskellä. Itsestä huolehtimatta jättäminen on helppoa, mutta viattoman eläimen laiminlyöntiin vaaditaan jo astetta synkempi henkinen tila. Samalla esimerkiksi koira vie masentuneen ulkoilemaan päivittäin, mikä voi reipastuttaa mielialaa huomattavasti ja samalla pitää huolta liikkumisesta. Rakkaan lemmikin näkeminen tuo yleensä hyvänolontunnetta silloinkin, kun mikään muu ei saa hymyä huulille.

Lapsiperheen lellikki

Lapsiperheessä lemmikki opettaa lapsille vastuuta, mutta voi olla lapselle myös hyvä ystävä. Ensimmäisen oman lemmikin saaminen on lapselle tärkeä tapahtuma, oli kyseessä sitten kultakala, marsu tai koiranpentu. Oman lemmikin kanssa touhuaminen ja siitä huolehtiminen tuo lapselle korvaamattomia muistoja. Useimmat niistä, joilla on lapsuudenkodissa ollut jokin lemmikki, hankkivat lemmikin myös myöhemmin elämässä. Eläimet eivät puhu eivätkä leiki leluilla, kuten lapsen kaverit, ja sen takia eläinystävä voikin olla erityisen tärkeä. Lemmikki kuuntelee huolet ja salaisuudet, eikä taatusti kerro niistä muille. Lemmikin kanssa kasvava löytää lemmikeistä iloa pitkälle tulevaisuuteen.

Parasta seuraa vanhukselle

Myös vanhemmat henkilöt saavat iloa lemmikistä. Vielä kotonaan asuvat vanhukset hyötyvät valtavasti lemmikistä, sillä eläimellä on aina aikaa vanhukselle. Koiran kanssa voi lähteä ulkoilemaan, kissan kanssa katsellaan televisiota tai kudotaan, linnut piristävät laulullaan aamua kuin aamua ja kultakaloja katsellessa kuluu hetki jos toinenkin. Lemmikistä huolehtiminen myös antaa ajateltavaa ja pitää kiireisenä, sekä on hyvä lisä rutiineihin. Koira voi myös osata haukkua tai hakea apua, jos isännälle tai emännälle sattuu jotakin esimerkiksi portaissa. Monet isommat koirat osaavat myös auttaa esimerkiksi kauppakassien kantamisessa, joka voi vanhukselle olla vaikea taakka.?